Succépremiär för nybörjarkurs

Stockholm Rally School har ambitionen att vara en rallyskola för alla.
Och vi vill att det ska vara enkelt och roligt att ta första steget in i motorsporten.

Hela 14 deltagare kom till nybörjarkursen i söndags 1 juni, där åldersspridningen var från 14 till 83 år – nästan 70 års skillnad mellan yngst och äldst. Några hade precis börjat övningsköra och en del hade redan tävlat en del. Tex var en av deltagarna Johanna Jovér som tävlar sin första säsong i JTCC Clio Cup. Hon ser det här som träning i sin racingsatsning.

Deltagarna delades upp i grupper beroende på sin kunskapsnivå, så att alla fick ut så mycket som möjligt av kursen. Dagen inleddes med ett teoripass om säkerhetstänk och körteknik. Sedan praktiska övningar med broms och undanmanöver blandat med slalomkörning och spårval på bana.
Roligast tyckte deltagarna att handbromsvändning var, samt den avslutande bankörningen då förarna skulle köra två varv på så jämna tider som möjligt, dvs en övning som inte handlar om att köra fortast utan mest exakt.
Flera av deltagarna har redan anmält intresse för att delta i fortsättningskursen.

Instruktörer: Annie Seel, Jonna Eson Brådhe, Hasse Söderström och Lasse ”Knubbe” Karlsson
Gästande instruktör: Marcus Sundh, som just dagen innan vunnit Sydsvenska Rallyt som co-driver åt Mattis Olsson

Nästa nybörjarkurs steg 1 kör vi 24 augusti.
Fortsättningsurs steg 2 kommer att köras i september.
Och nästa Only women’s day kör vi 31 augusti.

Deltagare nybörjarkurs Steg 1, 1 juni 2014

Deltagare nybörjarkurs Steg 1, 1 juni 2014


Fotograf Pelle B, laktarexperten@comhem.se